SERVICEPRO.ID ADALAH SOFTWARE UNTUK PARA TEKNISI DAN BISNIS JASA SERVIS

 

Search di seluruh kategori All Tags Lihat seluruh tags Lihat popular tags di bawah halaman

 

Sony Ericsson Xperia X10 A.K.A Rachael
rss You are here: All : Share : Sony Ericsson Xperia X10 A.K.A Rachael
vote up
4
vote down

Print     answer Comment  

 

Sony Ericsson XPERIA X10 Rachael closer to officialdom

Sony Ericsson XPERIA X10 (a.k.a. Rachael) just made another public appearance, confirming the rumors that its official announcement is coming as soon as 3 November. An official sales brochure of what is Sony Ericsson make-or-break project appeared online, revealing another particularly cool part of the handset.

Update: Sony Ericsson have already setup a mysterious landing promo page for their "next big thing", coming on 3 November. The only link available on this landing page leads to Sony Ericsson homepage but not without including a referral for its origin, which quite directly mentions Rachael ([link URL]). Well, the mysterious landing page is no longer such a mystery. Ain't that right, Mr. Watson?

Now back to that leaked XPERIA X10 sales brochure. The new fact that we managed to get out of it is that the Android-running handset will pack 32GB of internal memory, expandable even further with memory cards. That puts the XPERIA X10 on top of its class, matching the Nokia N97 record.

Just don't get overexcited about that 1080p logo on the brochure. Much like Sony advertise their digicams, we bet it doesn't have anything to do with video recording, but instead indicates that the camera can be set to capture FullHD 1920 x 1080 pixel images (which is mere 2 megapixels really, so not a big challenge for a 8 megapixel camera).


Ternyata youtube brosur yang kupost di thread portfolio SE ada benarnya.

http://www.youtube.com/watch?v=r7jtC6jRzp8
Dari video didpt kesimpulan

Layar 4,1 inch, OLED sama capacitive
Internal memori 32 GB
plus HDMI



So with the official brochures printed and ready, the market release of the device itself can't be too far away. Will Sony Ericsson manage to do it in time for the Christmas shopping spree?

 

taniel
taniel RSS
   Reg: 1 decade ago
   Full Member 185 reps My Blog
Sonyericsson X-series

Posted 9 years ago

 

 

 answer Punya pendapat? Jangan disimpan. Click disini
Komentar terbaru paling bawah.


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 06:31 am)     comment Comment Permalink   Print

Beberapa, secuil gambar ( mungkin beberapa FPers sudah lihat, mungkin ini bagi yang belum lihat saja )







 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:28 am)     comment Comment Permalink   Print

http://se-blog.com/wp-content/uploads/2009/10/whatsnext.jpg

 


wenxing

Newbie 0 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 04:42 pm)     comment Comment Permalink   Print

hmm...
rasanya jadi beli Xperia X10 aja deh..
yang warna putih..
tabung2..

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 05:54 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

wenxing said:
hmm...
rasanya jadi beli Xperia X10 aja deh..
yang warna putih..
tabung2..




ayo bos,
aku juga kembali semangat.

Android dijamin gak bakalan nyesel deh.

 


wenxing

Newbie 0 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 06:34 pm)     comment Comment Permalink   Print

hehe..
waduh tambah dikompor2in nih,jadi tambah kepingin nanti aku..
bos chen kan sdh pny white aino,nanti kalo jadi beli white X10,jadi white smua donk hehe..
berapa ini pricenya ??biar bisa siap2 nih..
btw,bos chen jd mo jd EA X10 y ??

 


felix  chen

Explorer 30 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 06:57 pm)     comment Comment Permalink   Print

xperia x10 ini maksudnya yg seri kedua yah ?? bingung..hehe2

 


what_ever

Senior Member 287 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:08 pm)     comment Comment Permalink   Print

ko bngung Xperia 2 y bda lg. buka deh gsm arena tow thread Xperia 2 di fp. Xperia 2 pake windows mobile n slide out qwerty g lma lg bkal dilaunching. ni kan X10

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:08 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

wenxing said:

hehe..

waduh tambah dikompor2in nih,jadi tambah kepingin nanti aku..

bos chen kan sdh pny white aino,nanti kalo jadi beli white X10,jadi white smua donk hehe..

berapa ini pricenya ??biar bisa siap2 nih..

btw,bos chen jd mo jd EA X10 y ??








Kalau memang kepingin, beli saja. Aku sih jujur saja, sudah tertarik banget.

Karena kepuasan hati ( dalam hal ini gadget, kalau mendptkan idaman, itu merupakan sesuatu yang worth it, asal performanya juga memuaskan )



Memang aku suka yang white kok. Habis white bagiku, kayak sesuatu yang berharga.

Kalau hitam, entah kenapa OGAHHHHH.



Pricenya, nah ini yang jadi biang sakit kepalaku. Mesti lihat spek scr official dulu.

Kalau memang sama yang di brosur, bahkan tidak tertutup kemungkinan lebih lagi. Sudah dipastikan untuk merogoh kocek juga.



Errr. kalau memang iya performa sama harga, mungkin aku pertimbangkan IYA.

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:12 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

lie_syaoran said:
xperia x10 ini maksudnya yg seri kedua yah ?? bingung..hehe2




Bukan bos. Ini kayak seri lanjutanya Xperia series. Tapi aku lebih menyebutkannya, another xperia series.

Soalnya ini Android.

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:13 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

what_ever said:
ko bngung Xperia 2 y bda lg. buka deh gsm arena tow thread Xperia 2 di fp. Xperia 2 pake windows mobile n slide out qwerty g lma lg bkal dilaunching. ni kan X10



aduh bos maaf.
Mohon jangan disingkatin tulisannya, Bingung.

Maklum, baru abis pul kerja.

 


wenxing

Newbie 0 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:25 pm)     comment Comment Permalink   Print

@Chen
hehehe...y aku sih niatnya juga mo beli yang white,keliatan bersih,kalo diliat juga enak hehe..

y moga2 aja,pricenya tidak melebihi jauh dari spec'nya..

ini sudah pasti kluar bulan February 2010 y bos ??

oya..tapi kok signature bos,gambarnya Xperia X10 yang black,napa g white aja bos hehe

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:33 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

wenxing said:
@Chen
hehehe...y aku sih niatnya juga mo beli yang white,keliatan bersih,kalo diliat juga enak hehe..

y moga2 aja,pricenya tidak melebihi jauh dari spec'nya..

ini sudah pasti kluar bulan February 2010 y bos ??

oya..tapi kok signature bos,gambarnya Xperia X10 yang black,napa g white aja bos hehe




Sep sep, gak rugi kok ( bukan bermaksud kompor ), cuman kalau bisa, coba bos lihatin deh HTC hero ( bukan hpnya, tetapi osnya yaitu android ), satu kata, friendly.

Hmm, dgr kbr dr sesepuh SE sama forum sebelah sih,katanya iya.
kata sesepuh SE, minggu ke 8 awal tahun 2010.

Signature, errr
gambar putihnya pada jelek semua. Entar malam aku mau ubah lagi deh.

 


wenxing

Newbie 0 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 07:39 pm)     comment Comment Permalink   Print

hehehe..
yup2..thx buat info2nya X10.
tambahin lagi bos kalau bisa,info2nya.
hehe...

oke2..siap2 fulus nih..

 


Andrea  G

Addicted 1435 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 09:52 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

chen71281 said:
ayo bos,
aku juga kembali semangat.

Android dijamin gak bakalan nyesel deh.




ikutan jadi member yg siap2 untuk Rachael..
dari X1 mending langsung ke X10, bedanya sangat sedikit bagiku klo ke X2, nanggung banget..
sayang di X10 X-Panel ditiadakan, ya?
padahal kan itu seharusnya jadi trademark XPERIA.

-- Posted from my Mobile phone

 

user signature
笑ろとけ

chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 10:36 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

HikaruKaze said:

ikutan jadi member yg siap2 untuk Rachael..

dari X1 mending langsung ke X10, bedanya sangat sedikit bagiku klo ke X2, nanggung banget..

sayang di X10 X-Panel ditiadakan, ya?

padahal kan itu seharusnya jadi trademark XPERIA.



-- Posted from my Mobile phone




Sep bos,



Boss, jikalau dikau kalau sudah pernah lihat android, panel mah serasa " Apaan tuh panel ?



Di android, di HTC hero gitu, bisa dimasukin 7 wajah, Dan setiap wajah bisa diisi dan dijadikan kayak widget samsung gitu.

Dan ini berlaku untuk semua aplikasi, bahkan setiap aplikasi, bisa dimasukin di wajahnya ( AKA, user Interface ).



Nah itu wajahnya android, Nah SE sejauh ini yang kudptkan, dari youtube dan gsm arena dan berbagai sumber yang lain, Rachael juga dilengkapin dengan :



Rachael UI ( yang ini belum terlihat )

http://www.youtube.com/watch?v=YDCDUKGaYwI



dan Android UI itu sendiri,





So ditunggu saja annoucementnya.

 


Andrea  G

Addicted 1435 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 27, 2009 11:47 pm)     comment Comment Permalink   Print

itu bukan senseUI nya HTC ya?
memang nativenya Android?
memang belum pernah liat Android sih..
paling ngeliat UI Rachael yg sangat user friendly.
mustinya walaupun bagaimana, X-Panel dibuat juga.. spesial modifikasi untuk Android mungkin? soalnya kemungkinan SE bakal meninggalkan WM untuk selama-lamanya.
Terus buat apa panel2 itu pada nganggur, atau diupdate habis2an, sehingga fungsionalitasnya juga lebih baik drpd yg masih nggak jelas seperti ketika di X1 itu. (banyak yg bilang useless, dan memang agak useless klo cuma gitu2 aja) karena itu, Rachael harusnya menjadi gebrakan baru dalam XPERIA Series, ya... tapi apa mau dikata juga deh, kalo maunya SE begitu.. mustinya tiap seri memiliki keistimewaan masing2, bukan cuma beda hardware lebih hebat aja.
Contoh: Walkman series terkenal atas Shake Control & Walkman Player serta kualitas suara yg jempolan.
Cyber-shot series terkenal atas interface Cyber-shot nya dan kualitas foto diatas rata2.. (tp tetep masi divisi yg buruk karena gak pernah menang di kualitas kamera, padahal camera centric phone)
XPERIA series, harusnya mempunyai trademark sendiri macam X-Panel (atau mungkin nanti akan ada fitur khusus XPERIA mulai dari Rachael), selain menjadi handset premium, flagship Sony Ericsson.
Entertainment Unlimited, mungkin akan menjadi seri pengganti Walkman & Cyber-shot yg dituduh menjadi kelemahan SE karena memisahkan kedua fitur tersebut. Saingan dari N Series nya Nokia. (mungkin Walkman & Cyber-shot akan tetap ada, tetapi lebih mengarah ke pasar Mid-end?)

-- Posted from my Mobile phone

 

user signature
笑ろとけ

chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 12:20 am)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

HikaruKaze said:
itu bukan senseUI nya HTC ya?
memang nativenya Android?
memang belum pernah liat Android sih..
paling ngeliat UI Rachael yg sangat user friendly.
mustinya walaupun bagaimana, X-Panel dibuat juga.. spesial modifikasi untuk Android mungkin? soalnya kemungkinan SE bakal meninggalkan WM untuk selama-lamanya.
Terus buat apa panel2 itu pada nganggur, atau diupdate habis2an, sehingga fungsionalitasnya juga lebih baik drpd yg masih nggak jelas seperti ketika di X1 itu. (banyak yg bilang useless, dan memang agak useless klo cuma gitu2 aja) karena itu, Rachael harusnya menjadi gebrakan baru dalam XPERIA Series, ya... tapi apa mau dikata juga deh, kalo maunya SE begitu.. mustinya tiap seri memiliki keistimewaan masing2, bukan cuma beda hardware lebih hebat aja.
Contoh: Walkman series terkenal atas Shake Control & Walkman Player serta kualitas suara yg jempolan.
Cyber-shot series terkenal atas interface Cyber-shot nya dan kualitas foto diatas rata2.. (tp tetep masi divisi yg buruk karena gak pernah menang di kualitas kamera, padahal camera centric phone)
XPERIA series, harusnya mempunyai trademark sendiri macam X-Panel (atau mungkin nanti akan ada fitur khusus XPERIA mulai dari Rachael), selain menjadi handset premium, flagship Sony Ericsson.
Entertainment Unlimited, mungkin akan menjadi seri pengganti Walkman & Cyber-shot yg dituduh menjadi kelemahan SE karena memisahkan kedua fitur tersebut. Saingan dari N Series nya Nokia. (mungkin Walkman & Cyber-shot akan tetap ada, tetapi lebih mengarah ke pasar Mid-end?)

-- Posted from my Mobile phone




He eh itu dari androidnya sendiri.
Sama halnya di G1 atau di Magic. Kalau G1 itu hanya punya 3 wajah, dan Magic punya 5 wajah.
Sense UInya Hero kalau kubilang sih itu penyempurnaan dari android itu sendiri sih.

X-panel memang bagus sih bagus, cuman seperti pada x1 banyak masalah, kurang tahu juga kalau di x2?
Apa sudah ada perbaikan
Kalau SE meninggalkan WM, kayaknya tidak mungkin bos, soalnya SE kalau tidak salah sudah ngadain kontrak kerja dengan perusahaan Taiwan yaitu Mobinova pengganti HTC, Mobinova kalau gak salah sih ini bergerak di WM. ( kalau gak salah yah ).

Nah makanya, Rachael mah nanti ada buat Rachael sendiri.
Sebenarnya sih jujur saja. Native android itu sendiri saja sdh bagus kok.

Yang terpenting : Simple dan praktis.

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 12:48 am)     comment Comment Permalink   Print

Ini barusan kudptkan rumor



Ada komentar seseorang yang sudah mencobai Rachael, entah benar atau tidak.



http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=177537&start=6660

Juste read Superted's comment journal du geek:



"To have tested it last week a few minutes, it is simply awesome!

First level technical features, it is currently the most advanced smartphone market. Even I who am a big fan of HTC HD2, it outperforms HD2 in many areas (photo, video, perceived quality, finish ...).

The screen is beautiful and perfect grip for a screen this size (4 inches)

On the other hand, the interface and responsiveness are enough to make pale Iphone 3GS.

An example: the orientation of the screen landscape / portrait is done almost instantly.

The fluidity is yours.

Only flat, the interface installed on it. I'm not hooked, especially in terms of design. But the social interactions Networks (Facebook, twit, Flickr ...) and contact are simply exceptional.

It would be mine tomorrow, I would hesitate to install the interface HTC Sense.

No doubt this is "THE" smartphone of the year or at least on Android platform" (translated with google translate)



Something good is coming



Android Versi 2















Google's gone ahead and uncorked the bubbly to celebrate the launch of Android 2.0 "Eclair" today ahead of Verizon's big reveal tomorrow, bundling its announcements into two very important sections: SDK support, meaning devs can go ahead and start targeting the new bits, and a comprehensive list of changes in the latest version. Here are the major changes us lay folk are going to care about:



* Support for multiple Google and Exchange accounts

* Third-party "sync adapters" allow apps to tie in to the phone's sync services

* Quick contact menus for fast access to specific key pieces of contact information

* Unified email inbox (yes!)

* SMS and MMS search

* Text message auto-delete after a user-defined thread size is reached

* Significantly improved camera controls with white balance, macro, effects, and more

* Improved keyboard layout, dictionary, and algorithm based on multi-touch support

* Double-tap zoom in browser, support for HTML5

* Bluetooth 2.1 support with addition of OPP and PBAP profiles

* "Better" graphics hardware acceleration





Needless to say, we're extremely excited about the changes Google's made here -- and on top of the Droid, we can only hope this action is coming to legacy devices on the double. We'll find out soon enough (hopefully). Check a video of 2.0 in action after the break!



 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 10:27 am)     comment Comment Permalink   Print

Smartphone OS showdown: Android vs. iPhone OS, Windows Mobile vs. BlackBerry OS and more

Buying a smartphone is daunting enough even before you consider what operating system it will run. From touch screens to QWERTY keyboards, candy-bars to sliders, e-mail to multimedia, choosing a smartphone has never been more confusing because of the vast range of handsets on the market.

Smartphones offer numerous benefits, such as the ability to synchronise your personal data with a PC or Mac, unified access to your contacts, calendars and appointment information, and the ability upgrade and improve your phone's software. Most smartphones currently on the market run one of the following operating systems, and the OS of the phone you choose will make a big impact your experience.

iPhone OS

Available on: Apple iPhone 3GS, Apple iPhone 3G, Apple iPod touch

Current version: 3.1.2

The iPhone OS is Apple's operating system for its iPhone and iPod Touch devices. Best known for its ease of use thanks to the excellent capacitive touch screen used in Apple's handsets, the iPhone OS also has the largest mobile application store, the App Store. Already there are more than 85,000 apps available, and the App Store continues to grow. According to Apple more than 2 billion apps have been downloaded. The iPhone OS is widely considered to have the best mobile Web browser, Safari, and the best MP3 playback thanks to its iPod feature. Despite its popularity, the iPhone OS has been criticised for its closed nature, the lack of multitasking and Apple's stringent review process for third-party apps. In addition, heavy e-mailers may not take to the iPhone's on-screen keyboard.

Strengths: Ease of use, shallow learning curve, great mobile Web browser, excellent App Store

Weaknesses: Stringent app approval process, can't send files via Bluetooth, closed OS, lack of multitasking

Get it if: You want a shallow learning curve, like the idea of a wide range of third-party applications and want a good music player

Avoid it if: You like to customise and tweak your device, you want a physical keyboard for text entry or you frequently use e-mail for business

Google Android

Available on: HTC Dream, HTC Magic, HTC Hero, Samsung Galaxy Icon

Current version: 1.6 (Donut)

Initially developed by Google, the open-source Android operating system is now controlled by the Open Handset Alliance (OHA), which brings together mobile phone manufacturers, software developers and telcos. Like the iPhone OS, Android is purely designed for touch-screen phones. However because it's open source it can run on a variety of devices, including candy-bar and slider smartphones. The Android OS is best known for being easy to customise and having tight integration with Google services such as Gmail. HTC was the first mobile phone manufacturer to release an Android handset in Australia with the Dream (followed by the Magic and the upcoming Hero) but the OS is still in its relative infancy. Motorola, LG and Sony Ericsson have already announced they will be launching smartphones with the Android OS in the near future, and Samsung has already launched the Galaxy Icon smartphone in Australia.

Strengths: User-friendly, open source, ability to tweak and customise, multitasking

Weaknesses: Still in its infancy ( tentu saja menigngat perilisanya masih belum seumur jagung ), much smaller development community compared to the iPhone, not as polished as alternatives. ( tetapi aplikasi yang tersedia saat ini sudah cukup kok buat kerja, apalagi nanti di Rachael versi 2 )

Get it if: You like the idea of personalising and tweaking your device and you want a choice of form factors

Avoid it if: You aren't typically an early adopter or you frequently use e-mail for business

BlackBerry OS

Available on: RIM BlackBerry smartphones

Current version: 4.7

The BlackBerry OS is RIM's proprietary operating system for its range of smartphones. Renowned for superb e-mail integration, the BlackBerry was originally a device targeted specifically at corporate users. These days, the BlackBerry is as much a consumer device as it is a business tool, but its strong emphasis on e-mail remains. The BlackBerry is famous for its trackball and QWERTY keyboard design, and many users swear by its physical keyboard for fast text entry. A touch screen BlackBerry — the Storm — was launched last year to compete with the iPhone, but received poor reviews. BlackBerry App World, an application store similar to iPhone's App Store, has already been launched in international markets and should hit Australia before the end of the year.

Strengths: Fantastic e-mail, trackball or trackpad is easy to navigate, multitasking, complete wireless synchronisation

Weaknesses: App store still hasn't launched in Australia, touch-screen model was less than impressive, Web browsing needs improvement

Get it if: You are a heavy e-mailer, you want to synchronise your work and personal calendars, contacts and appointments and you prefer physical keyboards over touch screens

Avoid it if: You want access to a wide range of third-party apps and you want a great mobile Web experience

Symbian Series 60

Available on: A wide range of Nokia smartphones and some handsets from Samsung and Sony Ericsson

Current version: 9.4 (UI: S60 5th Edition)

Symbian is the most popular smartphone OS in the world and S60 is the user interface on most Symbian-powered smartphones, including the Nokia N97, Sony Ericsson Satio and the Samsung HD Icon. Now owned by Nokia, Symbian was originally a closed OS but it is now in the process of being open sourced. Smartphones running the Symbian OS are capable of multitasking and are compatible with Flash. Since the emergence of the iPhone and Google's Android many have criticised Symbian due to its steep learning curve and dated user interface. Symbian has a large developer community and a wide range of apps are available, but it doesn't have a central application store.

Strengths: Large developer community, compatible with Flash, multitasking

Weaknesses: UI not as polished as alternatives, often requires a steep learning curve to use, no central app store, the interface on touch-screen Symbian phones isn't as intuitive as competitors

Get it if: You like the interface of Nokia phones and you want the ability to customise and tweak your device

Avoid it if: You want a simple and hassle-free user experience, or you want a user-friendly touch-screen smartphone

Windows Mobile

Available on: A wide range of HTC, Samsung. Sony Ericsson, LG and Motorola smartphones

Current version: 6.5

Microsoft's Windows Mobile operating system was originally designed to provide a PC-like experience on your smartphone. The advantages of a Windows phone include mobile versions of Microsoft Office applications (Word, PowerPoint and Excel) and tight integration with the Outlook e-mail client. A wide range of other applications are available, including many business-focussed apps. However, Windows Mobile handsets have been plagued with outdated and unintuitive user interfaces and have often been criticised for being slow. The latest version, Windows Mobile 6.5, provides an intuitive home screen and a newly designed Start menu, but still lags behind most of the alternatives when it comes to usability. Manufacturers like Samsung, with the Omnia Icon and HTC, with the Touch Diamond2, have resorted to creating their own UI skins that sit on top of the Windows Mobile interface in order to provide a more intuitive user experience.

Strengths: Integration with Microsoft Outlook and Exchange, wide range of apps available

Weaknesses: Not as responsive, intuitive or user-friendly as the alternatives

Get it if: If you would like a Windows-style interface on your mobile phone and if you want seamless integration with Outlook

Avoid it if: You want a hassle-free user experience, you want an intuitive menu system and you prefer to not use a stylus

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 10:31 am)     comment Comment Permalink   Print

Ini memang berita rada basi, cuman boleh untuk dibaca2.

Windows Mobile vs Android – who will win?

Let me start with the basics - Look and feel/usability

Windows Mobile is not very well adapted for touch use, especially if it involves the bog standard OS as delivered by Microsoft.

Companies like HTC and Samsung have invested millions in developing their own shells for Windows Mobile that help make things a little better. However, at the end of the day however, it’s still not enough.

Even with the most recent touch interfaces (HTC TouchFlo 3D), as soon as you leave the warm and cozy touch enabled shell, you are back in the non-touch enabled WinMo apps. There are also some silly interface flaws; in the newest phones from HTC, you’ll find a touch sensitive scroll wheel, but you won’t be able to use the wheel in most apps (without some manual hacking). For most applications in Windows Mobile, you will still need to use a stylus to control things.

Android on the other hand has touch/gesture based controls built into every app; from the music player to the email client, everything responds very well, and is even on par with the de-facto touch standard on phones; the iPhone. The Android interface is not perfect; every now and then you still run into some inconsistencies in the controls, but for a first generation phone, it’s close to perfect.

Simple actions in WinMo, like scrolling through your programs list can be a real hassle, with a lot of apps loaded, the list scrolls poorly, and the program list still insists on displaying your apps in a 3×4 matrix, with no way to sort them.

On Android, apps are listed 4×5, despite having a slightly lower resolution screen. Apps can not be sorted, but scrolling is very smooth. One cool feature in Android is the ability to display only certain apps by filtering the app name using the keyboard. Also, Android allows you to add any application directly to one of the three home screens.

The home screen on Windows Mobile is far more powerful than on Android. WinMo allows you to add all kinds of content to the Today screen, Android currently only offers a clock, app or web shortcuts, a Google search and a clock.

Applications

With a mobile OS as mature as Windows Mobile, you’d expect powerful and well developed applications. Sadly that is not the case. Almost every part of the default Windows Mobile application arsenal is horrible. Internet Explorer is so bad, that many smartphone makers install a better browser, and disable all shortcuts to Pocket Internet Explorer. Other apps in Windows Mobile have not been updated since early 2001.

Syncing

There is no clear winner here; Windows Mobile would appear to have the edge thanks to its Exchange compatibility and desktop Activesync support, but neither of those are very useful for your everyday consumer user.

The Android support for Google services has proven to be very reliable, and easy to use. My contacts, email and calendar all sync flawlessly with my Google services, without the need for any installed software on my desktop, or third party (paid) services. If you really need desktop syncing for Android, you’ll be able to find several paid and free applications for 2-way syncing with Outlook or Thunderbird.

At the end of the day, any serious business user will be better off with WinMo, or a Blackberry.

Applications

Getting applications on a Windows Mobile device is a major hassle. Some vendors offer “over the air” installations using .CAB files, while others force you to install the application using your desktop computer.

Since Android lacks any kind of desktop application, you can only install programs over the air.

The Android marketplace is amazingly easy; apps are sorted by category, and users can submit their own rating and comments about the app.

The hardware

This is another tricky one; Android is currently only available on one device (The T-Mobile G1), and Windows Mobile is available on over 100 devices. But when I compare the $179 T-Mobile G1 with the new $299 Sprint Touch Pro, I really do think that the G1 provides a better device. Everything just responds nicer, buttons are in the right place and voice quality is better. The G1 also has a much nicer screen.

There is however one major issue with the G1; its battery life is horrible. Unless T-Mobile and HTC manage to fix this soon, people are going to replace the iPhone in the worst battery life contest.

What is Android lacking?

As with any new OS, certain parts are going to be missing; On Android, there is a shortage of multimedia players (there is currently just one video player), there are no VOIP apps and there is no virtual keyboard. With just 150 applications, Android has a long way to go if it plans to catch up with Windows.
( Ini bisa dimaklumi karena, author menulis, Androidnya masih versi awal.

Dan ini ditulis tanggal 30 oktober 2008

http://boardingarea.com/blogs/traveltechtalk/2008/10/30/windows-mobile-vs-android-who-will-win/

 


Senopati

Explorer 37 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 02:29 pm)     comment Comment Permalink   Print

Sip...Android

 


wenxing

Newbie 0 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 03:29 pm)     comment Comment Permalink   Print

@Chen :
Sip2 bos..
thx for all the information about android

finally,signaturenya sdh diganti juga hehehe..

 


Dr_Jones

Newbie 18 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 04:52 pm)     comment Comment Permalink   Print

keren bet. tinggi signaturenya dengan sempurna menuhin satu layar netbook.

 


chen71281

Full Member 185 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 04:57 pm)     comment Comment Permalink   Print

ini youtubenya android versi 2

http://www.youtube.com/watch?v=opZ69P-0Jbc



Mau dan tertarik mempelajain os android ???



http://developer.android.com/index.html

 


WhiteEye

Full Member 100 reps
Reg: 1 decade ago
9 years ago (Oct 28, 2009 06:29 pm)     comment Comment Permalink   Print

Quote:

Dr_Jones said:
keren bet. tinggi signaturenya dengan sempurna menuhin satu layar netbook.




shyt. nggak ada yg ngerasa pula!!

emang beda kali ya, browsing di layar 14" dibanding 10".

 

user signature
No signature available.






Punya informasi bagus apa hari ini? Ad new topic Post-kan di sini

 

Be nice. Respect member lain jika ingin di berikan respect yang sama. Be funny dan useful!
Logged in as Guest

18 + 1 =
Untuk melihat Preview, click: diatas form.